Nytillskottet.

Har missat att pressenterat nytillskottet i familjen.

-          Valack 4 år ca 162-165 cm hög. En trevlig grabb som dock är lite osocierad *om det nu är ett ord,

           om inte, har jag just skapat det* med andra hästar. Han är väl inte speciellt van vid att man pysslar

           med honom heller för den delen. Men upplever honom som trevlig.

Han är riden men nu under om utbildning. Vi har provat ut träns, bett och konstaterat att ingen av sadlarna passar honom. *den han hade klämde, och inte var min bättre den heller.

Pasquall – som han kallats för verkar ta omställningarna bra. Från mark är han nu inskolad för höger och vänster, stopp och backen är inprogrammerad. Tömkörningen är påbörjad och fungerar fint. Tog dock ett tag innan han förstod att man skall gå framåt. När det fungerade så förstod han inte att när man bett honom att stanna o stå still, ger efter i tömmarna så betyder det inte att man skall knalla på, på en gång.. lilla hästen.. blir nog en stor kille av dig med….

 

 

Oggi...

Sitter i soffan och ser ut i mörkret. Det åskar ordentligt över havet. Blixtarna håller sig kvar och man ser verkligen nedslagen i havet. Just nu är åskan ungefär 8 km ifrån *om man kör bonderäkning dvs.

Skönt att kunna sitta ner efter en lång dag. Allt rullar på i vanlig takt. Passade på att ta en promenad på marknaden idag, mest för att leta efter blommor till gården. Dock utan någon framgång. Så vi får ta och passera Vibo någon dag. Vi vet ju vad vi letar efter så lite jobbigt när man inte hittar det. Men vi ska köpa lite fler krukor med så behöver ändå passera stora staden…

 

*så nu under skrivandets stund kände jag ett större behov av att stänga av datorn då åskan kom närmre och blev mer intensiv.

Siroccos resa del 1

Siroccos resa:
 
Sirocco, vår c.ponny från sverige har påbörjat sin resa.
Jag hade innan vetat att resan skulle gå av stapel v.44 men att vecka 44 skulle komma tidigare än kalendern visade, visste jag inte. Men i torsdags (v43) vid middag fick jag reda på att transporten nu kunde gå.
Det enda problemet var att transporten skulle lämna Malmö på fredagen. *hmm.. good luck?
 
Efter massor med samtal, fick vi tag på en kille som skulle ha med sin häst på samma transport. (från Kalmar). Nice, då kanske man skulle lösa det. Sirocco kunde åka tillsammans med dennes häst till mötesplatsen.
 
 
Nu till nästa problem. Ingen viste något om något..
Tillslut blev det att man ringde om vart annat, transportören-ponnyägaren-hingstägaren-ägaren av transportföretaget. Etc etc om vartannat till varandra.
Efter att klockan tickade, morgon blev middag-middag blev kväll o snart var vi inne på natten… Allt slutade med att vi fick stalla upp hästarna inne i Kalmar och en ny transportör från Malmö fick hämta upp dem, mitt i natten för att transportera dem ner till Malmö. För att sedan lasta om och ner mot Italien och Bologna.
 
Tackar för underbara människor som ställer upp i tid och otid.
Tack underbara som körde Sirocco mitt i natten, ner till Kalmar. Att det finns sådana människor är sällsynta.
Men vi uppskatta er och värderar er extremt högt.
Tack transportör som löste nattens transport ner till Malmö.

 
Transporten anlände Bologna under kvällen/natten mot tisdagen *nu v.44
Sirocco står nu i Bologna, där en Svenska hjälper mig och tar hand om henne tills nästa transport som ska gå ner till Calabrien. *de går ju inte var dag direkt..
Sirocco hade tagit transporten bra och gick redan under tisdagen ute i en hage. (skönt med en ponny som inte bryr sig så otroligt mycket) eller är så egenkär att hon nöjer sig med att endast se andra hästar.