Sjukhus del 1

Det har iallafall slutat regna... Mycket nu, lite för mycket.
Mycket därför inget skrivits på ett tag.
 
Eller rättare sagt snart två veckor sedan. Men är det inte det ena, så är det självklart det andra:
-magsjuka
- huset
- vaccination lillemannen
- feber elly (inte måttlig)
- doktorn med båda barnen, elly influensa men fick penicillin/antibiotika för halsen (halsfluss igen)?
- båda fåren dödade av vildhundar?
- jag förkyld och nu på allt akut till sjukhuset med lilleman...
 
Eller rättare sagt några timmar sedan. Kan säga att det är fullt upp. Frågan är vad jag skulle göra utan Givanna och toto med familj? Bra fråga, nästa. Lilleman är inlagd nu. På observation, pga att han varit okontaktbar, betett sig som en person som går på droger kan man lättast samanfattades det, då han har under dagen/eftermiddagen varit okontaktbar och rullat ögonen och feber på det mellan 38 och 38,5 han kontrolleras och behandlas även för astma / bronkit?. Så nu går Antonio på intensiv behandling med antibiotika och intensiv behandling för astma.                                      
 
 På tre dygn har han tappat över 1 kg. Det är mycket för en liten stor pojk. Just nu är jag extremt glad att han är en stor pojk som normalt väger 9, 2 kg och över 70 cm, bara 4 månader gammal. Detta peppar peppar till hans fördel. Om man ska se något positivt i detta.  Tackar sjukvården här nere för att dom tar allt på allvar! Och vi snabbt fick plats och vård. Schupp schupp så var vi inne och dom började ta prover. Sjukhuset är väl i lite sämre skick än man är van vid. Men personalen bra och förstående och trevliga! Nu sitter man här, väntar än på provsvaren, väntar på om nya prover skall tas. Snart nästa antibiotika kur? Inhalator eller vad? Antonio sover.. Skönt då det blir en bristvara för mig.   Sömnen för lilleman blev kortvarig, nya prover (blodets syresättning samt puls) såg bra ut? 96/169?  .... Mycket man ogemytliges hinner tänka när man sitter i ett nedsläckt rum och bara lyssnar på allt omkring, barn som skriker, hostar och har ont, är rädda i den nya miljön, regnet som nu åter faller ner och smattrar mot taket, blåser lite orkan vindar.. 
 
 
 
 
 

Uppstyckad...

Då: Där sprang den på tomten, pickade av det gröna gräset, då och då passade den nog på att sola lite..

Nu: Uppstyckad och tillagad, förpassad i en plastlåda, i kylen.

Fick en kyckling av Toto idag. Fick frågan om jag tyckte om kyckling, o ja det gör jag. Det ska jag absolut inte sticka under stolen med. Min mot fråga i detta läge var: Är den tillräckligt död?..

Jo det var den. ”I detta läge är tillräckligt död, inget huvud och inga ben och absolut inget innehåll eller päls/fjädrar.. där försvann just djurdelen av individen.

Väl hemma började tillagningen, efter att Anni fått inspektera att faktiskt huvudet var avlägset så var det bara att förpassa den ner på den ugnsfasta formen. På med rosmarin, salt, citron, soja, örtkryddor samt lite kött och grillkrydda samt smör... Ja jag vet där förstörde jag säkert fågeln, men kött ska inte smaka just kött utan gärna kryddor. Det räcker gott o väl att jag vet vilket djur det är. Utan att känna smaken av det. In i ugnen.

Efter sisodär lite för lång tid i ugnen, så var det dags att förpassa den nu genomstekta fågeln i kylen. Eftersom kylen här är relativt liten, och plastförpackningarna i passande sajs, så var det nu bara att börja stycka den för att få den att rymma i förpackningarna. Eftersom fågeln fått känna av den härliga värmen lite för länge och att det nu även fanns lite plats över hällde jag även över spadet som blivit..

Blev riktigt gott… om jag får säga det själv.

Men just nu, när den tillagades samt när den sedan skall ätas. Tänker jag intala mig själv att den faktiskt haft ett riktigt bra liv innan denna utgångspunkt i livet. Om man skall se på musklerna den hade/haft så har inte jag dåligt samvete. Trots att jag är djurvän… Men inte vegetarian...

 

denna kyckling har inget med inlägget att göra...

 

skam den som ger sig...

Skam den som ger sig.

 

Nedräkningen är i full gång. Nu så är allt på g. På rätt väg hoppas jag, det är bara att man ska börja nysta i rätt ände.. annars får man extra jobb.

Blivit en hemmadag idag, dottern är fortfarande sjuk. Skönt man kan förnya sig med sjukdomarna så man inte har samma hela tiden.. skulle ju bli trist? Nej men från att ha haft maginfluensa, till att hosa så hon kräks till nu feber. Tycker ändå det går åt rätt håll?...

 

Hoppas på bättre dag imorgon, då det känns som att lägenheten är lite väl liten att sitta i när det är så otroligt gutt väder ute. 17 grader och sol på det. Det tackar man inte nej till. Men är någon sjuk, så är man. Och har man feber är man inte på hugget att göra något.. Men man har sådana dagar med.

 

Blir lite extra roligt att komma upp till gården imorgon då och se vad som gjorts. Nu går det åtminstone åt rätt håll med allt!..

 

Förändringar är bra…

Nu kan man snart se att det skall bli ett hus...