Jordbävningar och ruiner.

Allt händer verkligen i ett stycke.

Skulle haft intervju idag men pågrund av olika omständigheter blev det framflyttat. Men detta medförde att annat viktigt hunnits med. Som Annis pension.  För ja, hon passerar nu bäst före datumet och skall nu få sitt avgångsvederlag från jobbet och från den allmänna pensionen. (För att de äldre ej skall förstå och hitta rätt så har vi förenklat det för er, så vi har spritt ut det på 4 olika instanser)  Tack för att du arbetat och slitit i 40 år, här är vårt tack till dig..

-Aha nada, Nej men man tackar, så generöst! Mannagryn är ju gott.... ? Eller.. Så kändes det för mig, och det är inte ens mig pensionen rör. Om detta är nutid, vad händer inte då om 40 år, då jag skulle gå i pension. Mörkrädd, jag? Nej! Varsågod, som tack för lång och trogen arbetstjänst i landet skall du nu få arbeta till dagen då du behagar ställa in tofflorna, då är du dessutom inte till någon belastning.. Glöm inte att teckna försäkrning, för vi har inte lust att stå för din begravning, Just det en försäkrning som i övrigt är helt värdelös både för dig och dina nära, (bortsett från begravningen som friskriver oss)

 

Nu så på ruinens brant, husets ruiner… Taket är borta, offerterna är klara, nu ska det skrivas på kontrakt och sen på med taket!, nu går det undan. Jobbiga är att regnet nu är på intågande, enligt väderleken så skall regnet redan vara i antågande under natten och morgondagen. De jag pratat med är nu något oroande när det kommer till vädret, vi njuter av värmen men  Jordskred och jordbävningar blir resultatet.

4 år sedan förra stora jordskredet i Maierato.

https://www.youtube.com/watch?v=R__3DYQCVnA

Det är nu 100 år sedan Mesina ödelades, vi alla väntar på nästa stora...

 

Enligt geologer så ligger vårt hus i den säkrare delen och vi har *peppar peppar* inga plattor som passerar just vår del.

 

Det går framåt med dom nya hästarna, eftersom dom är skygga än får de fortfarande gå i den mindre inhägnaden. De gnäggar nu så fort de hör en, kommer nyfiket fram till grinden, men än något rädda för rörelser, och snabba på att kasta sig bakåt. Men men, en vecka till…

 

 Etna och Asti